LIVE TEXT | Război în Ucraina. Bombardament puternic cu rachete Kalibr și drone în timpul nopții

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Bombardament puternic cu rachete Kalibr și drone în timpul nopții

În noaptea de 13 iulie, în Ucraina a fost anunțată starea de alertă. Forțele rusești au lansat cunoscutele rachete Kalibr și drone. La Kiev, în timpul stingerii incendiilor, într-una dintre clădiri a fost descoperit un cadavru.

Atac cu rachete și drone asupra Kievului FOTO Profimedia

Rachetele Kalibr au o greutate de la 1.300 kg la 2.300, o lungime între 6.2m – 8.9 metri și un diametru de aproximativ 0.533, conform MilitaryHistory. Există modele subsonice, dar si modele precum 3M-54K sau 3M-54T care ating viteze supersonice în etapa finală a zborului, ceea ce le face mai greu de anihilat.

UPDATE 04:26 În Liov, număr mare de plângeri cu privire la adăposturile închise în timpul atacului rus

În timpul raidului aerian pe scară largă din Ucraina din noaptea de 13 iulie, locuitorii orașului Liov s-au plâns în număr mare de adăposturile închise. Cetățenii au așteptat la intrarea în adăposturi cu copiii lor, dar unii dintre ei nu s-au deschis niciodată.

UPDATE 03:13 Persoană decedată în urma atacului cu drone asupra Kievului

Primarul capitalei ucrainene, Vitaliy Klitschko, a anunțat că în noaptea de 13 iulie 2023, forțele ruse au lovit Ucraina cu rachete și drone. Conform acestuia în urma unui atac cu drona asupra Kievului au fost înregistrate pagube. Salvatorii au descoperit „în cartierul Podilskyi, în timpul stingerii unui incendiu într-un bloc de locuințe, a fost descoperit cadavrul decedatului”, scrie agenția Unian.

UPDATE 02:59 Analist: Armata rusă nu are concepte de pierderi critice sau componentă emoțională

Analistul militar Oleksiy Hetman a declarat că pentru armata rusă nu există concepte de legate de emoții sau pierderi critice.

„Componenta emoțională, pierderi critice - pentru armata rusă, astfel de concepte nu există deloc. Ei vor rămâne acolo până vor primi comanda de retragere sau până vor fi distruși. Dacă încearcă să se retragă singuri, fără să se predea nouă. , dar pur și simplu părăsesc pozițiile lor, există baricade ruse care pur și simplu îi vor împușca. Ei înțeleg foarte bine acest lucru, așa că nu vor risca", a declarat Hetman.

UPDATE 23:27 Canada va aloca 541 de milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina și securitatea transatlantică

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat sprijin suplimentar pentru securitatea transatlantică și Ucraina în valoare de 541 de milioane de dolari. El a făcut o astfel de declarație la Summitul NATO din 12 iulie 2023, scrie agenția Unian.

UPDATE 22:21 Decizie importantă a NATO privind războiul de la granița noastră: piloți ucraineni, antrenați în România

11 țări membre NATO printre care și România vor pune umărul la antrenarea piloților ucraineni. Avioanele de antrenament vor fi donate de alte state, iar cursurile se vor realiza la Baza 86 Aeriană Borcea. Detalii aici

UPDATE 22:04 Wagner a predat armatei ruse peste 2.000 de echipamente militare, inclusiv tancuri, dar şi 20.000 de arme uşoare FOTO

Armata rusă a anunţat miercuri că a primit de la grupul Wagner peste 2.000 de echipamente, 2.500 de tone de muniţie şi 20.000 de arme uşoare, în urma acordului încheiat după rebeliunea sa din iunie, relatează AFP, citată de Agerpres. Detalii aici

UPDATE 21:06 Ben Wallace îi asemănă pe Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov cu Stan și Bran

Aflându-se la summitul NATO, organizat la Vilnius, ministrul Apărării al Marii Britanii, Ben Wallace, a asemănat miercuri doi dintre cei mai de seamă lideri militari ai Rusiei cu legendarii Stan şi Bran, relatează Reuters. Detalii aici

UPDATE 21:01 SUA și Marea Britanie cer mai multă recunoștință Ucrainei, reproșându-i că tratează aliații ca pe un „depozit Amazon”

Secretarul britanic al apărării și consilierul pentru securitate națională al SUA au sugerat că Ucraina ar trebui să arate mai multă recunoștință pentru ajutorul primit din partea Occidentului, potrivit The Guardian . Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat